Wanneer krijgen mantelzorgers een vaccinatie?

Momenteel is er nog geen specifieke richtlijn over wanneer mantelzorgers gevaccineerd kunnen worden. Voorlopig krijgen mantelzorgers het vaccin dus samen met de rest van de bevolking.

Meer informatie over de volgorde van vaccinatie kan je terugvinden op https://www.laatjevaccineren.be/covid-19/volgorde-van-vaccineren.

Wij volgen de situatie op de voet. Wijzigingen in de volgorde van vaccineren die belangrijk zijn voor mantelzorgers zullen wij hier melden.

Benieuwd naar hoe een corona vaccin werkt?

Meer informatie over hoe het mRNA vaccin van Pfizer werkt kan je nalezen op https://www.gezondheidenwetenschap.be/gezondheid-in-de-media/hoe-werkt-het-mrna-coronavaccin-en-is-het-veilig.

Aan de hand van deze infographic legt De Zuidpoort vzw duidelijk uit hoe een besmetting werkt, en hoe verschillende vaccins werken www.DeZuidpoortGent.be.

Meer artikels

Mantelzorgers, ook helden in de zorg

23 april 2020

Elke dag opnieuw geven de 600.000 mantelzorgers in Vlaanderen zorg en ondersteuning aan ouderen, mensen die ziek zijn, mensen met…

Corona door de ogen van mantelzorgers

28 april 2020

In onze reeks ‘corona door de ogen van mantelzorgers’ gingen we op zoek naar verhalen en getuigenissen van mantelzorgers. Hoe…

Mantelzorger, hoe gaat het met jou tijdens corona?

14 mei 2020

De Hogeschool Gent en Steunpunt Mantelzorg hebben een vragenlijst opgesteld om te weten te komen aan welke ondersteuning jij als…