Wie is wie?

Sarah

Coördinator

Citaat: “Je kan pas zorgen voor iemand anders, wanneer je zelf ook de nodige ondersteuning krijgt.”

Hoelang werk je al voor Coponcho?

“Ik werk sinds januari 2020 bij Coponcho. Voordien werkte ik als stafmedewerker bij het Vlaams Expertisepunt Mantelzorg.”

Wat is je motivatie om voor onze mantelzorgvereniging te werken? Je drijfveer?

“Wat ik zo bewonder aan mantelzorgers is dat zij heel veel doen uit liefde voor iemand anders, zonder zich daar al te veel vragen bij te stellen. Dat is meteen het mooie aan mantelzorg en tegelijkertijd vormt dat ook de grootste valkuil. Je kan pas goed voor iemand anders zorgen als je zelf ook voldoende ondersteuning krijgt. Dat is dan ook mijn drijfveer: veel mantelzorgers weten niet waar ze moeten zijn voor informatie. Ze weten niet dat er ondersteuning bestaat of dat wij hen daarbij kunnen helpen. Daar willen wij met Coponcho het verschil in maken.”

Aline

Stafmedewerker communicatie

“Mantelzorgers doen ongelofelijk veel uit liefde voor hun dierbaren. Het doet me goed om ook iets voor hen te kunnen doen”

Hoelang werk je al voor Coponcho?

“Ik ben in maart 2020 gestart bij Coponcho en ik zal instaan voor de communicatie”

Wat is je motivatie om voor onze mantelzorgvereniging te werken? Je drijfveer?

“Door de zorg voor hun dierbaren deels of volledig op te nemen zijn mantelzorgers van onschatbare waarde voor onze samenleving. Het opnemen van deze zorg wordt nog te vaak als vanzelfsprekend beschouwd. Via mijn werk bij Coponcho hoop ik niet alleen een bijdrage te leveren aan de erkenning die ze ontvangen maar ook aan de ondersteuning die ze nodig hebben.”

Liliana

Stafmedewerker vormingen

“We moeten de mantelzorgers de waardering geven die ze verdienen.”

Hoelang werk je al voor Coponcho?

“Ik werk al 6 jaar voor onze mantelzorgvereniging. Voordien werkte ik voor VFG, een vereniging voor mensen met een handicap, chronisch zieken en hun omgeving.”

Wat is je motivatie om voor onze mantelzorgvereniging te werken? Je drijfveer?

“Het meeste energie haal ik uit het contact met mantelzorgers zelf, tijdens vormingen of praatgroepen bijvoorbeeld. Dan sta je heel dicht bij wat mensen meemaken en kan ik als vormingsmedewerker mensen ook zo concreet mogelijk helpen. We bespreken samen realistische doelen in de zorg. Mantelzorgers blijven nog te veel in de schaduw staan. Wat ze doen blijft vaak onzichtbaar. Ze zijn nochtans onmisbaar in onze samenleving. Ik vind het belangrijk om mantelzorgers meer in de spotlight te zetten. Zo kunnen we hen ook de waardering geven die ze verdienen.”

Carine

Administratief medewerker

“Een luisterend oor zijn is slechts een kleine moeite maar kan soms veel betekenen.”

Hoe lang werk je al voor Coponcho?

“Begin mei begon ik te werken voor Coponcho. Ik wist voordien niet dat deze vereniging bestond. Toen ik de vacature als administratief medewerker zag, besefte ik dat deze job echt iets voor mij was.”

Wat is je motivatie om voor onze mantelzorgvereniging te werken? Je drijfveer?

“Na een lange loopbaan in een groot bedrijf ging ik op zoek naar een nieuwe job en besloot om te gaan werken in een sector waar het draait om de mensen en niet om de centen. Ik hoop dan ook dat ik in deze functie mijn bescheiden bijdrage zal kunnen leveren in de mantelzorgsector door te luisteren naar mensen en hen te informeren over de mogelijkheden die er voor hen bestaan.”