Vrijwilliger gezocht!

Gezocht! Vrijwilliger voor  de zorgraad van een eerstelijnszone.

Ben je ooit mantelzorger geweest of heb je affiniteit met mantelzorg of zorg via je beroep? Wil je graag de belangen van mantelzorgers behartigen in een samenwerkingsverband met professionele zorgverleners? Dan ben je de belangenbehartiger die we zoeken voor de eerstelijnszone Voorkempen (Brecht, Malle, Schilde, Wijnegem, Zandhoven en Zoersel) en/of Middenkempen (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Kasterlee, Lille, Olen en Vorselaar)!

Een eerstelijnszone is een afgebakende zone waar actoren uit de eerstelijnszorg  samenkomen. De eerstelijnszone wordt aangestuurd door een zorgraad. Deze is divers samengesteld en bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende eerstelijnsberoepen. Het doel is om de eerstelijnszorg beter af te stemmen en betere zorg en ondersteuning te geven aan mensen met een zorgnood en hun mantelzorgers. Het is daarom enorm belangrijk dat er ook mantelzorgers zetelen in deze zorgraad!

Wat ga je doen?

Een mandaat opnemen in de zorgraad van de eerstelijnszone Voorkempen en/of Middenkempen waar je de belangen van mantelzorgers behartigt. We zijn namelijk voor beide eerstelijnszones op zoek naar een vertegenwoordiger. Je kan kiezen om één zone te zetelen of het mandaat voor beide zones op te nemen.

Wat bieden wij?

Een opleiding en coaching in het najaar van 2020 om jou te versterken en te ondersteunen. We begeleiden jou ook wanneer je zetelt in de zorgraad. We voorzien ook in de terugbetaling van jouw reële verplaatsingsonkosten.

Jouw profiel

  • Je bent (ex-)mantelzorger of je hebt affiniteit met (mantel)zorg.
  • Je bent mondig en participeert actief in het overleg.
  • Je kan organisatie-overstijgend en eigen situatie-overstijgend denken
  • Je bent flexibel en ondernemend.
  • Je bent in het najaar vrij om een beperkt aantal coachingsessies te volgen. Vanaf januari 2021 heb je tijd om 1 dag per maand in de zorgraad te zetelen, de vergaderingen voor te bereiden en op te volgen.

Heb je interesse of wil je meer informatie?

Neem dan contact op via info@coponcho.be of 02 515 02 63