Mantelzorgers lossen personeelstekorten niet op

Dinsdagavond 27 oktober, iets na 19 uur. De Vlaamse Regering geeft een persconferentie waarin ze nieuwe maatregelen aankondigt. Minister Wouter Beke (CD&V) neemt het woord. Onze mond valt open van verbazing, want voor het eerst sinds maart wordt er in het nieuws verwezen naar mantelzorg. Concrete maatregelen voor mantelzorgers.

“Mantelzorgers mogen blijven slapen in het woonzorgcentrum.” Vol verwachting luisteren we naar de rest van zijn boodschap. “Mantelzorgers mogen ook voor meerdere zorgbehoevenden zorgen en kunnen het personeel van het woonzorgcentrum mee ondersteunen.” Wat volgt is ontgoocheling.

Lees onze volledige opinie op  https://www.apache.be/gastbijdragen/2020/10/29/mantelzorgers-geen-noodoplossing-om-personeelstekorten-op-te-vangen/?fbclid=IwAR2BRgcudPTmYVwDyoYdo55GTs-GxWPQpHasRyi7F3B6TDA1jHRY8ujPAao © Apache

Meer artikels

Bestel een postkaart en bedank je mantelzorger!

8 juni 2023

Het is 23 juni, de Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop we alle mantelzorgers willen laten weten dat ze…

Een eerstelijnszone wat is dat?

6 juli 2022

Zorg je voor iemand met een zorg- en ondersteuningsnood, of ben je zelf zorgbehoevend? Dan word je geconfronteerd met een…

Gezocht! Vrijwilliger voor de zorgraad van een eerstelijnszone Houtland-Polder  (Gistel, Ichtegem,  Koekelare, Kortemark, Oudenburg en Torhout)

15 januari 2024

Ben je mantelzorger, ooit mantelzorger geweest of heb je affiniteit met mantelzorg of zorg via je beroep? Wil je graag…